Beste sociaal onderzoek(st)er,

Versvak.be zoekt nieuwe bloggers en redacteurs (op vrijwillige basis) om ons team te versterken. Volg jij de actualiteiten en zou je willen dat de publieke debatten wat meer wetenschappelijk onderbouwd zouden zijn? Of zie jij in één oogopslag hoe een blog verbeterd kan worden? Dan is Versvak wellicht iets voor jou!

Het team bestaat uit 2 redacteurs, 13 vaste bloggers en verschillende gastbloggers en we zouden het ontzettend leuk vinden als jij je daarbij aan wil sluiten.

Wat verwachten we van een blogger?

Dat je 2 tot 3 keer per jaar een blog schrijft over een actueel thema binnen jouw vakgebied. Dit kan verschillende vormen aannemen. Je kan bijvoorbeeld bloggen over een paper die je net hebt gepubliceerd, maar het kan ook een beschouwing zijn of het mededelen van een onderzoeksresultaat dat een maatschappelijk belang dient (maar dat bijvoorbeeld helaas blijft vastzitten in het reviewproces).

Wat verwachten we van een redacteur?

Dat je één of misschien twee van de Versvak-rubrieken waarneemt die binnen je vakgebied past/passen. Dit betekent dat je zowel blogs van de vaste bloggerspool zal redigeren als wel actief andere onderzoekers zal benaderen voor gastblogs. Dit betekent dat je 5 tot 10 blogs per jaar zal redigeren, afhankelijk van hoe actief je je opstelt.

Wat kan Versvak voor jou betekenen?

  1. Een momentje in de spotlight. Zowel bloggers als redacteurs kunnen gebruik maken van Versvak door te bloggen over eigen onderzoek of de actualiteit. Versvak is goed verbonden met verschillende sociale mediakanalen (Facebook, LinkedIn en Twitter) zodat jij lezers kunt trekken en aandacht voor je onderzoek kunt genereren!
  2. Een eigen plekje op de website. Je krijgt een persoonlijke pagina met daarop een korte biografie, een foto en de blogs die jij hebt geschreven. Voel je vooral vrij om hyperlinks te plaatsen naar andere persoonlijke pagina’s.
  3. Een groter netwerk. Sowieso zal je het team van Versvak leren kennen, maar als redacteur heb je het extra voordeel dat je diverse onderzoekers en schrijvers leert kennen waarmee je je netwerk verder kunt uitbreiden.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Stuur een mail met je naam, onderzoeksinteresses en korte motivatie (een paar zinnen) naar info@versvak.be.

Dr. Jeanette Renema


Omslagfoto door EKATERINA BOLOVTSOVA via Pexels