Over Versvak

Hoe het allemaal begon…

In 2013 heeft Marijn van Klingeren Versvak opgericht. Het idee? De sociale wetenschappen direct en voor iedereen toegankelijk maken. Zonder omwegen, zonder poespas en in begrijpelijke taal. Versvak richt zich daarom voornamelijk op korte stukjes tekst met hedendaagse, relevante sociale thema’s en bevindingen uit onder andere de sociologie, politicologie, psychologie, communicatiewetenschappen en onderwijskunde. Door (jonge) wetenschappers en vakidioten met passie voor hun vakgebied. Met deze stukjes bieden we diepgang aan actuele thema’s die regelmatig in het nieuws worden besproken. Middels vakkennis, vers van het veld dus!

Nu

Sinds december 2019 heeft Jeanette Renema het spreekwoordelijke stokje overgenomen en ze heeft Versvak in een nieuw jasje gestoken.

Wetenschap in de praktijk

Onderzoeksresultaten worden echter ook vaak in de praktijk omgezet naar concreet beleid waar wij als burgers vaak mee te maken krijgen (zoals bijvoorbeeld verkeersregels, bestemmingsplannen, subsidies en ga zo maar verder). Dus naast het inzichtelijk maken van onderzoeksresultaten, willen we bij Versvak ook beleidskeuzes of -praktijken aan de kaak stellen om te leren waar deze eigenlijk op zijn gebaseerd.

Zelf een stukje schrijven?

Ben je een sociaal wetenschapper, sociaal onderzoeker in het veld of beleidsmaker en zou je graag een bijdrage willen leveren? Of ben jij een sociaal onderzoeker of beleidsmaker uit Nederland/Vlaanderen in het buitenland en heb je interesse in het schrijven van een stukje over je onderzoek met een vergelijkend perspectief?

Neem dan contact met ons op middels het volgende formulier.