Dr. Nora Stel


Auteur bij Versvak

Nora heeft een Bachelor in Geschiedenis van de Radboud Universiteit Nijmegen en een cum laude Master in Conflict Studies and Human Rights van de Universiteit Utrecht, waar ze recentelijk promoveerde op een onderzoek naar de bestuursinteractie tussen Palestijnse en Libanese autoriteiten in informele Palestijnse vluchtelingennederzettingen in Zuid Libanon.

Nora is gespecialiseerd in de politieke antropologie van bestuur, autoriteit en legitimiteit tijdens en na gewelddadig conflict; in het bijzonder met betrekking tot vluchtelingengemeenschappen en informele nederzettingen in de Levant. Ze heeft veldwerkervaring in Libanon, Palestina, Syrië, Burundi en Ethiopië – waar haar onderzoek werd ondersteund door verschillende beurzen, onder meer van Yale University – en geeft les in kwalitatieve onderzoeksmethodologie. Haar werk is gepubliceerd door Oxford University Press en verschillende toonaangevende bladen, waaronder Antipode, the Journal of Refugee Studies, Development and Change en the British Journal of Middle Eastern Studies.

Vanaf 1 oktober 2017 zal zij via een Niels Stensen Fellowship voor een jaar postdoctoraal onderzoek gaan doen in Libanon en Zweden.Voor meer informatie www.norastel.com.


Blogs